B3 2017-18

Περίεργα πλάσματα οι μαμάδες!

Στην πρώτη εργασία της σχολικής χρονιάς, οι μαθητες έγραψαν μία παράγραφο για τα ‘περίεργα πλάσματα’ τις μαμάδες δηλαδη.

Περίεργα πλάσματα οι μαμάδες. Από τη μια πλευρά, δείχνουν τρυφερές και συναισθηματικές, από την άλλη σκληρές και αυταρχικές. Η μαμά είναι άμεσα συνδεδεμένη με το παιδί της, αφού αυτή το έχει γεννήσει και συνήθως το έχει μεγαλώσει.

Οι περισσότερες μαμάδες είναι υπερπροστατευτικές και αυστηρές. Αυτό συμβαίνει, επειδή λατρεύουν το γιο ή την κόρη τους και είναι μονίμως αγχωμένες για τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή τους. Οι κύριες συμβουλές μιας μητέρας είναι οι εξής: «να ντύνεσαι καλά, να μην αρρωστήσεις, να διαβάζεις περισσότερο, να τρως πιο υγιεινά, να μην βλέπεις πολύ τηλεόραση», κ.α…

Οι μαμάδες, δίχως να το θέλουν, δίνουν τις συμβουλές αυτές με σκληρό και απότομο τρόπο. Αυτό γίνεται, επειδή θέλουν να είναι σίγουρες πως θα τις τηρήσουν τα παιδιά και δε θα τις παρακάμψουν. Αν όμως, το παιδί αγγίξει την ευαίσθητη χορδή της μητέρας του, τότε εκείνη θα λυγίσει και θα φανεί η ευαισθησία και η γλυκύτητά της.

Άρα, συμπεραίνουμε ότι οι μαμάδες είναι περίεργα πλάσματα, γιατί ο ρόλος τους είναι περίπλοκος. Πρέπει να μεγαλώσουν σωστά το παιδί, να είναι συνεπείς στη δουλειά τους, να φέρουν εις πέρας τις δουλειές του σπιτιού και τόσα άλλα που τις κάνουν να αισθάνονται αγχωμένες και πιεσμένες…..

-Ανώνυμος Μαθητής

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Αυτές οι μαμάδες τι περίεργα πλάσματα. Ενώ μας λατρεύουν και  ξέρουμε πώς ότι και αν μας συμβεί θα είναι δίπλα  μας και θα υποστηρίξουν τι επιλογές μας, ταυτόχρονα γίνονται αυστηρές και απαιτητικές μέχρι να πετύχουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Μας μαλώνουν και μετά στενοχωριούνται και νιώθουν τύψεις. Μας τιμωρούν και μας στερούν πράγματα και μετά από λίγο ανακαλούν όσα είπαν , τι περίεργα πλάσματα α΄θτες οι μαμάδες! Κλαίνε όταν χτυπάμε, όταν αρρωσταίνουμε, όταν νιώθουμε άσχημα αλλά κλαίνε και με τις επιτυχίες μας και όταν παίρνουμε καλούς βαθμούς και όταν διακρινόμαστε σε  ένα  άθλημα ή σε μία τέχνη. Κλαίνε όταν μας βλέπουν να μεγαλώνουμε όμορφα, να έχουμε φίλους, να απολαμβάνουμε τη ζωή, τι περίεργα πλάσματα αυτές η μαμάδες….    

-Ανώνυμος Μαθητής

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Οι μαμάδες είναι όντως περίεργα πλάσματα. Μπορούν να καταλάβουν αν λες αλήθεια ή ψέματα, αν έχεις δίκιο ή όχι. Θα γίνουν το ταξί σου, ο μάγειράς σου, ο δάσκαλός σου, ο ψυχολόγος σου, η καθαρίστριά σου και ούτε που θα σου γκρινιάξουν. Είναι κάτι που στα δικά σου μάτια φαντάζει άθλος, ενώ για εκείνες είναο δεδομένο. Θα είναι πάντα εκεί για εσένα όταν έχεις ένα πρόβλημα, θα σου σταθούν στις δύσκολες στιγμές ακόμα και αν εσύ δεν σταθείς στις δικές τους. Θα ξοδέψουν χρήματα των οποίων τα ποσά θα σου φανούν τρελά προκειμένου να έχεις ο,τιδήποτε χρειαστείς και να μην σου λείψει τίποτα. Για εκείνες αυτός είναι ο ρόλος τους στο έργο της ολολλήρωσής σου σαν άνθρωπος. Γι’ αυτό μην ξεχνάς ποτέ να λές στην μαμά σου πόσο την αγαπάς

-Ανώνυμος Μαθητής

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Περίεργα πλάσματα οι μαμάδες. Είναι λες και , ο Θεός, τις δημιούργησε όλες σε ένα εργοστάσιο και τις απελευθέρωσε στον κόσμο, για να κάνουν τα δύσκολα ευκολότερα και τα εύκολα δυσκολότερα.Είναι,πράγματι , περίεργο που, όταν το ρολόι δείχνει 6:50 εκείνες το βλέπουν 7, αλλά, αυτό συμβαίνει μόνο το πρωί γιατί, το βράδυ, προχωρούν το ρολόι ΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ και, έτσι, το 9:30 γίνεται 10. Οι μαμάδες όμως, ΕΚΤΟΣ από ελαττωματικά ρολόγια, είναι και οι μόνες που σε καταλαβαίνουν, ο καλύτερός σου φίλος μπορεί να σε πληγώσει, ο πατέρας δεν είναι πάντα εκεί, και, μια γιαγιά ή μια νταντά, σίγουρα δεν αντικαθιστά την μητέρα.

Σε ευχαριστώ για όλα,
μάνα-μητέρα-μανούλα-μαμά

-Ανώνυμος Μαθητής

2 σκέψεις για “Περίεργα πλάσματα οι μαμάδες!

  1. Χάκαλη Ευαγγελία

    Συγχαρητήρια παιδιά. Όλα όσα γράφετε είναι τόσο σωστά, τόσο συγκινητικά και τόσο άμεσα! Εμείς οι μαμάδες σας σας δίνουμε όλη τη θετική μας ενέργεια και όλη την αισιοδοξία μας για ένα δημιουργικό μέλλον και μια ευτυχισμένη ζωή!!! Σας αγαπάμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *